Nisan, 2008 için Arşiv

1 hafta sonra 1. yılını dolduracak olan Alisko.Org da radikal bir değişikliğe gittim. Neredeyse 1 yıldır kullandığım ve yapımcısının dahi takdirini aldığım Mandigo temasını kullanmayı bırakmış bulunmaktayım. Şuana kadar hiç bir temada görmediğim özellikleri ve kaliteyi içinde barındıran mandigo temasını bu çok fazla bulunan özellikleri ve özellikleri sonucu meydana gelen browser sorunlarından dolayı bırakıyorum. İlk zamanlar Mandigo temasını default halde kullanıyordum ve şimdi baktığımızda Mandigo temasını bayağı geliştirdiğimi görüyoruz. Bugünden itibaren K2 temasını kullanmaya başlıyorum ve default halini yüklüyorum. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne kadar değiştirebileceğim, geliştirebileceğim K2 temasını. Ayrıyetten blogda görmek istediğiniz özellikler ve Alisko.Org un 1 yıldır kullandığı pembe renk hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Pembe renkten vaz mı geçmeliyim?
İlerleyen zamanlarda Mandigoya geri dönme hakkımı saklı tutarım :)
EDIT: Mandigo Rulez diyerek Mandigoya geri döndüm.

Comments 21 Yorum Var »

Efenim Beyazıt Öztürkün de showunda çağırırken bir Bir Dünya Starı, Lostun Yıldızı diye tarif ettiği, Dünyadaki en seksi 20 erkek arasında yer alan Josh Holloway in Türkiye ye gelişi resmen deprem etkisi yarattı. Bir Lost hayranı olarak Sawyer’ı ben de çok seviyorum ve çok büyük bir hayran kitlesinin olduğunu biliyordum. Dolayısıyla burnu havada birini bekliyordum, ama çok alçakgönüllü, rahat biri olarak çıktı karşımıza Beyaz Showda. Bir kaç kere Beyaz’a laf soksada Beyaz canlı yayında durumu yokuşa sürmemek için çevirmenin yardımıylada olayı geçirdi. :) Lost un Sawyerının Beyaz Showdaki geçirdiği kısa zamana şahit olmak için aşağıdaki 4 videoyu sırayla izleyebilirsiniz.

1. Video

Sayfanın Devamını Oku »

Tags: , , , ,

Comments 4 Yorum Var »

Efenim Merhabalar,
Bildiğiniz üzere sanal alemde bir çok sosyal ağ var. Bunlar arasından zamanında sıyrılmış ve bir çok amatör müzik severede ev sahipliği yapan MySpace‘den bir profildeki müziği indirmem gerekti. Youtube FLV araçları gibi bir site araştırmaya başladım ve kısa süre sonrada güzel bir site buldum. Çalışma mantığı çok basit ve işinizi kesinlikle görecektir. Sitenin ismi File2HD ve Sloganı “Download any file from any site” yani buradan anlayacağımız gibi sadece MySpace için değil bir çok site için geçerli yapmak istediğimiz işlem. Siteden her türlü medya dosyasını indirebilirsiniz.
Kullanımı:
Sayfanın Devamını Oku »

Tags: , , ,

Comments 4 Yorum Var »

Efenim Merhabalar;
Sizlerle XHTML/CSS siteleri Wordpress‘e göre uyarlamayı paylaşacağım. Oldukça basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Basit olacağı için çok fonksiyonlu bir şey olmayacak doğal olarak. Ama ilerleyen yazılarda üzerine değişik fonksiyonlar ekleyebiliriz birlikte.

Başlarken


İlk olarak temanızın adında bir klasör oluşturun. Ve style.css dosyanızı içine kopyalayın. Temanızın stil bilgilerini içeren style.css de tek bir düzenleme yapacağız. Tema seçerken gördüğümüz Tema Bilgilerinin olduğu kısmı tanımlayacağız. Aşağıdaki kodu kendinize göre düzenleyip style.css dosyanızın en başına kopyalayın.

/*
Theme Name: Buraya Tema Adınızı Yazacaksınız.
Theme URI: Tema’nızın Websitesi
Description: Temanız Hakkında Kısa Açıklama.
Version: Tema Versiyonu
Author: Siz
Author URI: Sizin Websiteniz
*/

Bu bilgiler temanızın bir nevi kimlik kartı gibi olacak.
Sayfanın Devamını Oku »

Tags: , , , ,

Comments 9 Yorum Var »

Efenim;
Daha önceleri ilk wordpress eklentim olan Resimli Bağlantı Kutuları v1.0 ı sizlerle paylaşmıştım. Kullanan arkadaşlar oldu, ama özellik bakımından çok iyi olmadığından dolayı çok tutulduğuda söylenemez. Bu eklentimi geliştirerek kullanışlı özellikler ekledim üzerine ve wordpress 2.5 e uyumlu hale getirdim. Kurulumuna geçmeden önce nedir bu yeni özellikler onlardan bahsedeyim. İlk olarak eklenti widget uyumlu hale getirildi, herhangi bir kod eklemek zorunda değiliz artık. İkinci yenilik birçok blogda gördüğümüz Rastgele bağlantılar olayını Resimli Bağlantı Kutuları eklentisine koydum. İstediğiniz miktarda kutunuz rastgele olarak çıkabiliyor blogunuzda, isterseniz tüm hepsinide gösterebiliyorsunuz tabii ki. Üçüncü bir özellik ise resimlere style kodları atayabiliyorsunuz css ile. Bir başka özellik ise, istediğiniz bağlantıyı rel=nofollow yapabiliyorsunuz. Nofollow hakkında bilgi almak için tıklayın. Bir kaç değişiklik daha var ama hatırlayamadım. Normal bağlantı kısımlarından sıkılanlar, bloguna değişik bir hava katmak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim bu eklentiyi. Şimdi geçelim kurulumuna;

  • İlk olarak baglanti_kutulari klasörünü wp-content/plugins klasörünün altına upload ediyoruz.
  • Eğer daha önceden kullanıyorsanız bu eklentiyi baglantikutulari.php dosyasını siliniz.
  • Eklentiler kısmından Resimli Bağlantı Kutuları nı aktifleştirin.
  • Yönetici Panelinden Yönet->Bağlantı Kutuları bölümünden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Görünüm->Bileşenler kısmından widgetınızı Sitenizin istediğiniz yerine koyun.
  • Eğer Temanız Widget desteklemiyorsa sidebar.php dosyasına
    <h2>Bağlantılar</h2>
    <ul>
    <?php baglantikutulari(); ?>
    </ul>

    kodunu koymanız gerekiyor.
  • Kurulum bitmiştir.
  • Site Stil kısmına CSS kodları girilmesi gerekir. Örnek: border:1px solid black;
  • Bir çok arkadaş 2.5 uyumlu halini istediği için biraz aceleye geldi, hata olabilir. Hata bulursanız bana iletirseniz hemen düzeltirim hatayı. Yardım için yorumlar kısmını kullanabilirsiniz. Güle güle kullanın.

    Yardımlarından dolayı Erhan Yakut‘a ve Bize CSS Bağlantı kutularını gösteren Sefa ustama Teşekkürler. :)

    Download: Resimli Bağlantı Kutuları v1.1


    Tags: , , , ,

    Comments 41 Yorum Var »

    Estetik evden eve nakliyat Vwtr Temizlik Dantel evden eve nakliyat Sohbet evden eve nakliyat Estetik Emlak Jet - Satılık Evler